Geplaatst op Geef een reactie

Jacht & Buitenleven

jacht en buitenleven
De organisatie is achter de schermen weer druk bezig met alle voorbereidingen, Waarvoor? Jacht & Buitenleven 2023!

22-23-24 September 2023 in Liempde staan wij op de beurs Jacht & Buitenleven, deze jaarlijkse fair zal voor alle buitenmensen hét ontmoetingspunt van het jaar worden.

De organisatie van de Nederlandse Jacht & Buitenleven Fair (al meer dan 10 jaar een begrip) heeft  de vleugels uitgeslagen. Een prachtig buitenevenement in de bossen van het groene Woud. Alles op het gebied van jacht en buitenleven. We gaan voor een gevarieerd aanbod. Van kleding tot ambacht, van kunst tot terreinwagens en van wapens tot reizen. En we hebben extra aandacht aan de horeca besteed.

Een groot dorp met pagodetenten waar u alles gaat vinden op het gebied van platteland, jacht en buitenleven. Vele winkels komen hier met al hun spullen, kleding, geweren, materialen. Er is veel aandacht voor de natuur, workshops voor kinderen, demo’s met schapen, jachthonden, roofvogels en terreinauto’s. Jaarlijks verandert het thema van de demo’s. De culinaire sensatie wordt een van de hoofdpijlers. U vindt er wildburgers en frieten tot a la carte menu’s van lokale restaurants en BBQ wedstrijden/demo’s voor de echte Pit Masters.

Hubertus Vereniging Vlaanderen

Hubertus Vereniging Vlaanderen, dé belangenbehartiger van de jachtsector, zal aanwezig zijn met een ruime en gezellige stand, waar (toekomstige) leden, jonge jagers en wildbeheerders elkaar kunnen ontmoeten voor een drankje en een babbel. Daarnaast ook de perfecte gelegenheid om de bestuurders en HVV-medewerkers in persoon te ontmoeten.

Ook Jagersliga, de nieuwe heel snel groeiende belangenbehartiger van de jachtsector zal uiteraard aanwezig zijn! Met een aparte en frisse benadering (zoals we van hen gewend zijn) zullen zij present zijn op de beurs. Jagersliga roept alle jagers op om naar Duras te komen om kennis te maken met deze positieve, constructieve en proactieve vereniging!

 

De grote terrassen bieden uitzicht over het terrein en worden het bruisende middelpunt voor uw hapje en drankje met familie en vrienden.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen u massaal te mogen ontmoeten op Landgoed Velder te Liemde

Geplaatst op

Melontini Cocktail

Melontini Cocktail

Fruitig & Fluweelachtig & Romig

Melontini cocktail is heerlijk en doet denken aan zonovergoten stranden en La Dolce Vita. Crema di Melone komt uit het zuiden van Italië, heeft een lichtoranje kleur en is eigenlijk een zachte, lichte meloencello-likeur. Italianen weten zeker hoe ze heerlijke likeuren moeten maken. Deze combinatie van meloenlikeur met wodka, amaretto en room maakt een delicate en verfrissende cocktail gewoon genieten.

1. Vul een mixing glas met ijs.

2. Giet alle ingrediënten erin.

3. Schudden.

4, Zeef in een martini-glas.

5. Garneer met meloenbolletjes.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Pinksterfair 2023

Pinksterfair 2022

Wij zijn ontzettend blij dat deze fair weer op deze mooie locatie “Landgoed Het Laer” kan plaats vinden! Van zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei van 10 uur tot 17.00 uur

Wij zullen diverse Port en Italiaanse Crema’s laten proeven. Daarnaast hebben wij ook heerlijke Franse Saccisons met oa Truffel, Wild zwijn, Knoflook, Eekhoorntjebrood, Geitenkaas.

 

Verder is op deze Pinksterfair 2023  een breed en divers scala standhouders aanwezig  zijn met uiteenlopende exclusieve en unieke producten.

Van zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei vindt de vierde editie van de Pinksterfair 2023het Laer plaats. Op de fair worden allerlei producten aangeboden binnen thema’s als lifestyle, fashion, food en garden! Een breed scala standhouders zal zich presenteren. Voor bezoekers worden en een divers workshopprogramma aangeboden. Zijn er demonstraties, straattheater en is er live muziek.

Er is van alles te doen op de Pinksterfair, dé perfecte locatie voor een gezellig en heerlijk dagje uit!

Zaterdag 27 mei 10:00 – 17:00 uur

Zondag 28 mei 10:00 – 17:00 uur

Maandag 29 mei 10:00 – 17:00 uur

Vier de zomer! Pinksterfair 2022

Landgoed Het Laer

Vroeger was Landgoed het Laer in Ommen een kasteel. Waarvan de omliggende grachten en de bosrijke omgeving nog steeds zichtbaar zijn. Het landgoed is gegroeid tot een prachtige gerestaureerde havezate. Bovendien toegankelijk voor een breed scala aan mogelijkheden. Te denken aan stijlvolle diners, brunches, trouwerijen, feesten. Maar ook voor bijeenkomsten en evenementen.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Spirit of Winter

Spirit of Winter

SPIRIT OF WINTER WEER TERUG IN NOVEMBER!

 

Van 16 tm 20 november, dat wordt weer genieten van de winterse warme gezelligheid met duizenden lichtjes en knapperende vuurtjes in de lanen van Paleis Het Loo!
Vijf dagen lang heerlijk flaneren langs mooie stands, een koffietje doen in het HofCafé of een inspirerende workshop bezoeken, schuif aan bij ‘live cooking’ demo in de HofKeuken of de altijd sprankelende ‘live music act’ van RubiaMorena…  En natuurlijk ‘shop till you drop’ bij onze ruim 110 specialisten, smaakmakers en trendsetters, die je het beste tonen van wat ze in huis hebben!

Dus remember, remember Spirit of Winter is weer in november!

Hoe heurt ’t eigenlijk’ door Butler Paul in de ‘HofKeuken’

Sabreer demonstratie door Butler Paul!

Butler Paul laat zien hoe je een fles Champagne sabreert met een sabel en als je ‘durft’ mag je dat samen met hem doen! En natuurlijk mag je daarna genieten van een wel verdiend glas Champagne!

Paul Huizinga mag zich met recht ‘Professional Butler’ noemen. In 2013 sloot Paul met Merit ‘The International Butler Academy’ af! Naast zijn werkzaamheden als (hoofd)- butler voor o.a Corps Diplomatique en o.a.optredens voor TV is Paul ook verbonden aan ‘The International Guild of Professional Butlers’. Paul gaat je alles vertellen over tafeletiquette en demonstreert het sabreren van een fles champagne met een sabel. Over zijn clientèle is butler Paul uiterst discreet maar verder mag je hem alles vragen! En of je Paul moet aanspreken met meneer, butler, Paul of sir dat moet je ook maar even aan hem vragen.

Openingstijden

Woensdag 16 november     van 10.00 tot 17.00 uur
Donderdag 17 november    van 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 18 november           van 10.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 19 november        van 10.00 tot 20.00 uur
Zondag 20 november          van 10.00 tot 17.00 uur

 

Geplaatst op Geef een reactie

Kelderrestanten Verkoop

kelderrestanten verkoop

Op zaterdag 26 november hebben wij weer een kelderrestanten verkoop op de bekende locatie. Laatste kans op de mooiste flessen tegen een zeer scherpe prijs.

Wij nodigen u uit eens te grasduinen in onze kelderrestanten opruiming Het gaat om courante wijnen met echte kortingen die normaal in ons assortiment zitten.

Mail ons voor de bestellijst info@thewineshop.nl. Reseveren dat mag ons afhaal locatie is Dedemsvaart.

Gevonden wijn parels en Kelderrestanten verkoop.

Wij zijn gestart met The Wine shop.nl zodat wij onze  gevonden schatten met jullie kan delen. Wij sta niet alleen bekend om de juiste prijs kwaliteitsverhouding, maar ook als  liefhebber van onbekende authentieke druivenrassen. Zo ben zijn wij constant op zoek naar nieuwe wijnhuizen van kleinere authentieke wijnproducenten. Wij probeer ons assortiment  regelmatig aan te passen. Wij zien jullie graag op 26 november in Dedemsvaart

Cadeau

Uiteraard is het mogelijk de wijnen online via van The Wine shop cadeau te doen aan familie, vrienden, kennissen of zakenrelaties.

Wijnproeverijen op locatie behoort ook tot de mogelijkheid, neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Volgt  ons al op Social Media?

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Kerstfair Huisdoorn

Kerstfair Huis Doorn

Heerlijk Kerstshoppen bij Kerstfair Huisdoorn

Remember, remember 3 t/m 6 november!  The most wonderful time of the year’ met héél veel lichtjes en warme gezelligheid! In de lanen van Huis Doorn tonen ruim 90 smaakmakers, sfeermakers & vakmensen het beste van wat ze in huis hebben. Ga heerlijk flaneren en laat je inspireren. En na het ’shop till you drop’ is er natuurlijk warme witte huisgemaakte glühwein bij onze stand of bij de collega´s standhouders chocolademelk met slagroom of een vers gemaakte lunchsnack of…

Huisband RubiaMorena

Met de huisband RubiaMorena verrast je elke jaar weer met een nieuwe ‘walking act’! Kissing under the Mistletoe…

Hoe heurt ’t eigenlijk’ door Butler Paul in de ‘HofKeuken’ op het KerstFair HuisDoorn terrein.

Paul Huizinga mag zich met recht ‘Professional Butler’ noemen. In 2013 sloot Paul met Merit ‘The International Butler Academy’ af! Naast zijn werkzaamheden als (hoofd)- butler voor o.a Corps Diplomatique en o.a.optredens voor TV is Paul ook verbonden aan ‘The International Guild of Professional Butlers’. Paul gaat je alles vertellen over tafeletiquette en demonstreert het sabreren van een fles champagne met een sabel. Over zijn clientèle is butler Paul uiterst discreet maar verder mag je hem alles vragen! En of je Paul moet aanspreken met meneer, butler, Paul of sir dat moet je ook maar even aan hem vragen.

Donderdag 3 nov.  11.00 tot 18.00 uur

Vrijdag 4 nov.          11.00 tot 20.00 uur

(16.00 tot 20.00 uur KerstFair By Night)

Zaterdag 5 nov.       11.00 tot 20.00 uur

(16.00 tot 20.00 uur KerstFair By Night)

Zondag 6 nov.          11.00 tot 18.00 uur

Geplaatst op Geef een reactie

De Grote Hamersma 2022

De Grote Hamersma 2022
   

De Grote Hamersma 2022 is ons weer goed gezind. Wijnschrijver Harold Hamersma heeft maar liefst 10 van onze wijnen een fantastisch rapportcijfer gegeven.

We kregen de gelegenheid om deze wijnen in te sturen omdat wij ook deelnemer zijn van Vindmijnwijn namens Qualyvines Lees je wat de grote Hamersma 2022 allemaal over onze wijnen heeft geschreven. Een voor een zijn het toppers.

Wie is

Harold Hamersma is een Nederlands schrijver, voornamelijk op het gebied van wijn. Hij groeide op in een joods milieu in de Oude Pijp, moest nog douchen in het badhuis aan de Eerste Sweelinckstraat. Hij bezocht lagere scholen in de buurt en kreeg een voortgezette opleiding aan het Ir. Lely Lyceum aan de Keizersgracht.

Van jongs af aan was hij met schrijven bezig op een Underwood-typemachine. Hij schreef voor de schoolkrant en het blaadje van de voetbalclub. In 1979 werd van hem een kort verhaal (Vlieg vlieg) geplaatst in het maandblad Avenue. Op advies van zijn vrouw ging hij werken in de reclamewereld, nadat hij eerst korte biografie had geschreven voor artiesten van Bovema. In 2003 maakte hij een draai in zijn leven; hij ging schrijven over wijn. Een loopbaan gebaseerd op De complete wijnliefhebber van Hubrecht Duijker

 

Er verschenen talloze boeken 

(deels) van zijn hand over dat onderwerp, waaronder het Handboek voor de moderne wijnliefhebber, samen Nicolaas Klei en gidsen De kleine Hamersma en De grote Hamersma, samen met auteurs als Esmee Langereis en Merlijn de Leur-van Duyn. In de jaren 10 leverde hij op verzoek de bijdrage Een schitterend leven aan Wat ik van mijn moeder leerde van Manon Duintjer.

In 2008 begonnen Hamersma en Ronald Hoeben met de gastronomische videosite Foodtube.nl, sinds 2017 beheerd door Hoeben.

Schrijver Murat Isik haalde hem in die jaren over een roman te schijven. Het mondde uit in het autobiografische Onder de rook van Heineken, Een jeugd in De Pijp (2020) waarin Hamersma vertelt over zijn jeugd in De PijpDe vrouw die water liet aanbranden verscheen in 2021 van zijn hand (uitgeverij Ambo/Anthos). Hij vertelt daarin over zijn culinaire avonturen en ontdekkingen en meer over zijn jeugd en zijn moeder.

Zijn vrouw Karin Richter baat sinds 2015 een kookboekenwinkel uit in de Gerard Doustraat in De Pijp.

De grote Hamersma
De grote Hamersma
Geplaatst op Geef een reactie

British Weekend

British Weekend

De gezelligheid van een Engelse buitenfair: van 9 t/m 11 september vindt het ‘British Weekend’ plaats in en om het betoverende Kasteel Vorden te Vorden. Ook verliefd op de sfeer van het Engelse platteland en levensstijl? Deel je ook de passie voor Engeland, Schotland, Wales en Engeland?

 Tijdens de buitenfair British weekend kun je je hart ophalen aan unieke en traditionele items, van antiek tot vintage. Ook zin om een dagje Engeland te beleven? Dan is British Weekend een prachtige gelegenheid om in een landelijke sfeer inspiratie op te doen en te winkelen voor de heerlijke nazomer!

Denk Engelse levensstijl en leef je uit in een keur aan brocante, vintage, collactables en moderne items. Tijdens de buitenfair British Weekend kun je je hart ophalen. Steekwoorden van producten die exposanten presenteren zijn Engels antiek en porselein, glas en zilverwerk, plaids, kilts & country artikelen, potterie & bloemdecoraties en interieurdecoraties. 

Lekkernij

Natuurlijk is er volop aandacht voor home-made lekkernijen, veelal met Engelse roots. Ambachtelijke pie’s, cake & fudge maar ook sandwiches en scones met clotted cream en fish and chips. Makkelijk om mee te nemen en op een later moment thuis van te genieten of gewoon ter plekke te proeven op een van de gezellige terassen met live-muziek. En wat dacht je van een whiskey proeverij? Maar er is meer voor de gentleman: Engelse oldtimers zijn er nou eenmaal om bewonderd te worden en er zijn al plannen voor een heuse autorally met de start en finish op het landgoed. En natuurlijk mag ook stijlvolle mode niet vergeten te worden, inclusief modeshow! Maar ook outdoorkleding met classics als waxjassen, hoeden en outdoorlaarzen: Het past allemaal op British Weekend. Al geïnspireerd en zin? We’re on cloud nine!

 

‘Kasteel Vorden: Historisch, Charmant & Romantisch!’

BRITISH WEEKEND

WE LOVE BRITISH!

Ook verliefd op de sfeer van het Engelse platteland en levensstijl?  Deel je ook de passie voor Engeland, Schotland, Wales en Ierland? Tijdens British Weekend kun je je hart ophalen aan unieke en traditionele items. Ook zin om een dagje Engeland te beleven? Dan mag je een bezoek aan British Weekend niet missen! De binnen- & buitenplaats en ook de weilanden van Kasteel Vorden en het Gelders Landschap worden voorzien van luxe pagodetenten waarin exposanten zich van hun beste kant laten zien. In de groenrijke omgeving van Vorden, beleef je een heerlijke dag uit en kun je gezellig shoppen en inspiratie opdoen voor de mooie nazomer.

Geschiedenis van Kasteel Vorden

Kasteel Vorden werd al genoemd in de 12e eeuw en werd voor het eerst verkocht in 1315, waarin Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen overdeed aan zijn oom, Dirk van Vorden. Bij deze familie begint de geschiedenis van Kasteel Vorden. Het kasteel stamt dus waarschijnlijk uit de 12de eeuw, maar was toen heel anders dan nu.

De vierkante toren was in ieder geval onderdeel van het middeleeuwse bouwwerk, maar het kasteel, zoals we het nu zien, is voor het grootste deel gebouwd in de 16de eeuw. Kenmerkend is een ommuurd voorplein met een ophaalbrug. Het kasteel werd in de 19de eeuw omgebouwd tot landhuis. Na de familie Van Vorden kwam het kasteel tot het midden van de 16de eeuw in handen van de familie Hackfort.

Eigenaar

Door overerving werd daarna de familie Ripperda, een beroemd geslacht uit Groningen, eigenaar van het kasteel. Nadat het Geldersch Landschap en de Gemeente Vorden het kasteel in hun bezit hebben gehad, is het kasteel sinds 2004 eigendom van Karin de Rouw, die het samen met haar man Jos Hoenen tot haar dagelijkse bezigheden rekent om het kasteel te herstellen en behouden voor de toekomst.

Tijdens British Weekend is er tevens de mogelijkheid om het kasteel van binnen te bekijken. Hiervoor zijn combi-tickets verkrijgbaar.

British Weekend
British Weekend Vorden
Geplaatst op Geef een reactie

Bos Fair Doornse Gat

Bos Fair Doornse Gat

3 september van 10 tot 16 uur:  Al jaren is de Bos Fair een begrip in Midden Nederland dit keer wordt de gehouden in Bos Fair in Doornse Gat.  Het grootste, gezelligste en leukste Lifestyle-Brocante-Food evenement is op verschillende mooie locaties te vinden. Helaas kwamen de plannen voor 2020 én 2021 in het water te vallen door het coronavirus wat uitbrak.

Maar gelukkig kunnen we nu eindelijk zeggen dat we in 2022 de Bos Fair door kunnen laten gaan.

Op 11 juni 2022  was eindelijk weer de eerste editie van 2022 weer in het Doornse Gat geweest. En wat was het een feestje!

En daarom gaan we op 3 september 2022 nog een keer door! Shoppen voor het najaar. De mooiste najaarscollecties vind je op de Bos Fair Doornse gat! Dus wees erbij!

Over Karsten & Konings

Met hun gezamenlijke passie voor styling, events en food was een samenwerking een logische stap. Chantal en Gerlinde zijn gedreven, enthousiast en vullen elkaar feilloos aan. Ze organiseren met hun bedrijf Karsten&Konings Events al jaren niet alleen de leukste evenementen maar zijn ook constant bezig met het vernieuwen en het verzinnen van mooie concepten op het gebied van evenementen en lifestyle.

“Of het nu gaat om het bedenken, adviseren, organiseren of de styling van een evenement, elk onderdeel wordt tot in detail uitgewerkt. En met oog voor kwaliteit en sfeer zorgen wij voor een onvergetelijke dag.” September van

Geplaatst op Geef een reactie

Zomer Heerlijckheid

Zomer Heerlijckheid
   

Zomer Heerlijckheid de gezelligheid van een sfeervolle buitenfair: van 15 t/m 17 juli vindt plaats op het betoverende Landgoed Warmelo te Diepenheim. Een prachtige gelegenheid om in een sprookjesachtige sfeer inspiratie op te doen en heerlijk te winkelen voor de heerlijke zomer waar we zo naar uit kijken!

Diepenheim

Dit plaatsje ligt in het Twentse coulisselandschap, lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge en barst van eeuwenoude kastelen en landgoederen. Met haar 2.000 inwoners is het  het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’. De heren van Diepenheim hebben in de Middeleeuwen hun ‘heerlijkheid’ (het territorium waar ze gezag over hadden) tot stad gebombardeerd. Oké, Diepenheim is dan wel een stad, maar als we Wikipedia mogen geloven, heeft het nooit officieel stadsrechten gekregen.

Landgoed Warmelo

Kom alvast in feestelijke zomerstemming tijdens de sfeervolle buitenfair Zomer Heerlijckheid! De prachtige omgeving van Landgoed Warmelo en haar kasteel in de lente beloven veel moois. Ruim 100 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en heerlijk winkelen. Van culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties en frisse voorjaarsmode: het past allemaal op Zomer Heerlijckheid.

Gooi je hakken uit en trek je laarzen aan! Bereid je voor op een gezellig buitenevent, dat vorig jaar ook met veel succes plaatsvond. Heerlijk struinen over de fair en wandelen over de buitenplaats van het Landgoed Warmelo. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het weiland en in de oude boomgaard. Als het donker wordt, brengen duizenden lichtjes je in sprookjessfeer. Honden zijn van harte welkom mits aangelijnd.

Een echte dag uit: bezoek ook de tuinen en de zandsculpturen van Kasteel Warmelo

Elk jaar wordt in mei het park en de tuinen van Kasteel Warmelo geopend voor bezoekers, tegelijkertijd met de zandsculpturen. Tien internationale kunstenaars uit o.a. Nederland, Ierland, Italië, Rusland en Amerika zijn er weken druk mee. Het resultaat is altijd verbluffend. Naast de zandsculpturen kun je een mooie wandeling maken door het 7 hectare grote park. Warmelo staat vooral bekend om de tuinen in verschillende stijlen die om het huis liggen. Er is onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl. Om het huis en de tuinen ligt een landschapspark. Naast om hun diversiteit staan de tuinen bekend om hun azalea’s, rododendrons, rozen en meer dan 300 soorten fuchsia’s. Gelijktijdig met het gebouw, liet baronesse Creutz, geboren jonkvrouw Van Suchtelen van de Haare in de jaren 1927/1928 de tuinen en het park laten restaureren met hulp van tuinarchitect Hugo Poortman. Een groot deel van het park werd in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De tuinen waren bij leven van bewoonster prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld al een toeristische attractie.Dit

Zomer Heerlijckheid