Moscatel Galego

Moscatel Galego

Moscatel Galego  is de Portugese naam voor het bekendere Muscat Blanc à Petits Grains. Deze resulteert in een wijn met zeer gulle neus. Florale tonen en die van tropisch fruit. Heerlijk samen met een appeltaart of lichte fruit-desserts. Of gewoon om mee af te sluiten.

Moscatel Galego, de Muscatel-wijnstokfamilie moet de oudste zijn die de mensheid kent. En die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. Er wordt aangenomen dat het uit het Oosten kwam met  Grieken en zelfs de Romeinen. En zich dus verspreidde over heel Europa (Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, enz.).

Officieel wordt deze variëteit vandaag de dag als belangrijk beschouwd in de nieuwe wijnwereld en in Frankrijk. Viala en Valmorel (1905) vermeldden 180 verschillende soorten muskaat. Bovendien waren de eerste verwijzing in de Iberische literatuur werd gemaakt door Alonso de Herrera in 1513. Clemente beschreef deze variëteit in 1807. Belangrijkste verspreidingsgebieden. Ondanks zijn kwalitatieve superioriteit is de teelt van dit ras de afgelopen paar honderd jaar afgenomen.

Tegenwoordig wordt de  Moscatel Galego, beter bekend als Muscat à petits grains, alleen in het noorden geteeld. In het noorden en noordwesten van Spanje. En in de Douro-regio in Portugal op een hoogte tussen 500 en 700 meter. En in de districten Favaios, Alijó (op grotere hoogten) en Sanfins do Douro.

Enig resultaat

Enig resultaat