Catherine Marshall Wines

Catherine Marshall Wines

Catherine Marshall Wines, zij deed in vroege jaren 80 een sportopleiding aan de Universiteit van Stellenbosch met Engels als hoofdkeuzevak. Als student in een wijnregio raakte zij gefascineerd door de wijnindustrie. En volgde zij wat korte cursussen aan de Cape Wine Academy en bij KWV. De Zuid-Afrikaanse wijnwereld was toen nog niet zo dynamisch door het wijnexport embargo vanwege de apartheidsregime.

Na het afronden van haar  studie besloot Catherine  ‘wine making & viticulture’ te gaan studeren aan Elsenberg Agricultural College. Zij liep 3 jaar stage bij Blaauwklippen. Later reisde Catherine naar Sonoma in de VS. En Saint-Emilion en de Bourgogne in Frankrijk.  Daarna Oregon en Australië om meer de diepte in te gaan. En deed een aantal oogsten bij Delaire Graff. Tot slot Vergelegen in Stellenbosch.

Wijnmaker

Haar eerste full-time baan was als wijnmaker bij Ken Forrester/Meinert daar werkte zij 3 jaar lang. Daarna  2 jaar bij Amani. En toen 7 jaar bij Ridgeback. In 2007 besloot zij te stoppen met haar full-time baan om zich te richten van op het opzetten van haar eigen bedrijf.”

In 2007, toen de wijnen van Catherine Marshall al wereldwijd gemaakt  werden, koos ze ervoor om haar aandacht richting Elgin te verleggen. Met de druiven uit dit cool climate gebied worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd. Met een fris en aromatisch gevoel.
De druiven waar Catherine het meeste mee werkt zijn Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling, Chenin Blanc. Maar ook met de Merlot en Cabernet Franc. De wijnen die hier uit voortvloeien worden in drie lijnen gepresenteerd. Fine Art Collection, Catherine Marshall Wines en Amatra.

Catherine Marshall Wines wordt internationaal geroemd om haar wijnen. Met met name om haar Chenin Blanc die ze in handgemaakte kleien amfora’s laat vergisten!
Catherine is de eerste wijnrange in Zuid-Afrika dat naar een gelijknamige vrouwelijke wijnmaker vernoemd is.

Wijngebied: Stellenbosch

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten