Viosinho

Viosinho

De Viosinho druif is een Portugese inheemse witte druif. Die alleen voorkomt in de wijnstreken van Trãs-os-Montes en de Douro-vallei. Het levert droge, frisse witte wijnen op. Deze druif is echter van oudsher niet heel erg populair bij wijnproducenten. Dit vanwege de lage opbrengsten van de wijnstokken. Maar voor sommige wijnmakers is het een onmisbaar ingrediënt om meer body en smaak toe te voegen aan de witte wijnen en Port.

De Viosinho druif presteert het best in wijngaarden in droge en zonnige gebieden zoals in Trãs-os-Montes. En in het noordoosten van Portugal en de Douro wijnstreek ten zuiden daarvan. Bovendien kennen beide regio’s een landklimaat met warme en droge zomers. En staan bekend om de productie van portwijnen. Maar sinds een aantal jaren worden hier ook prachtige rode en witte wijnen gemaakt van eeuwenoude druivensoorten. Die vroeger alleen voor het maken van Port werden gebruikt.

De witte wijnen in Trãs-os-Montes en de Douro-vallei worden gemaakt met druiven van hoge kwaliteit. Zoals de Códega do Larinho, Gouveio, Rabigato, Malvasio Fino of Viosinho druivensoorten. Dit levert heerlijke intense wijnen op. Met prachtige aroma’s van appel, witte bloemen en een zeer goede balans.

De meeste wijnhuizen in deze regio’s maken al jaren wijnen. Op basis van eeuwenoude wijnkennis in combinatie met moderne technieken. Zo halen ze het beste uit de inheemse druivenrassen en het unieke terroir van de wijnstreek.

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten