Tinta Barroca

Tinta Barroca

De tinta barroca is een blauwe druivensoort die onder andere gebruikt wordt voor het maken van port. Het is een makkelijk te verbouwen druivenras met een hoog rendement. Door zijn aanpassingsvermogen wordt deze druif veel verbouwd op de koudere noordelijke hellingen. Hierdoor krijgt de druif minder zon maar desondanks bouwt hij genoeg suikers op en wordt er genoeg zuur afgebroken in de druif. De druif geeft aangename tannines en vol rood fruit mee aan een wijn.

Deze druif behoort tot de beste rassen voor Port. De druif is zeer goed aangepast aan de droge Douro-streek. Het is een krachtig groeiende druivensoort met hoge opbrengsten. Het ras is goed bestendig tegen ziektes.

De Tinta Barroca, niet direct de meest bekende druivennaam, maar heb je wel eens een rode port gedronken, dan is de kans groot dat je zijn sap wel eens geproefd hebt. Want deze druif is een van de vijf belangrijkste blauwe druiven voor de Port.

Tinta Barroca levert zoete druiven waaruit robuuste, donkere wijnen gemaakt worden. Zij zijn zacht, vol, fruitig en rijk aan tannine en hebben aroma’s van vijgen en droge vruchten.

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten