Tinta Amarela

Tinta Amarela

Tinta amarela is geen makkelijke druif om te verbouwen. Want hij is vatbaar voor ziektes. Deze druif is door zijn dunne schil een weinig populaire druif in de Douro. Zijn dunne schil maaakt hem kwetsbaar voor ziektes.

Als de wijnboer een wijn van hoge kwaliteit wil maken, moet hij veel en tijdig snoeien. Als dat gebeurt en de opbrengst blijft binnen de perken, dan levert de tinta amarela volle rode wijnen op met een goede structuur en aroma’s van donker fruit, kaneel en kruidnagel.  Wijnen uit de beste jaren kan wel 20 jaar bewaard worden.

Er bestaat geen zekerheid of deze druif is ontstaan in Oeste ten noorden van Lissabon of in de Alentejo ten oosten van Oeste. Uiteindelijk zal DNA-onderzoek verder uitsluitsel moeten geven. Deze druif is overigens niet verwant met het veel lichtere ras Trincadeira das Pratas.

Hoewel dit ras verspreid  ligt over heel Portugal op een totale oppervlakte van ruim 14.000 hectare wordt verbouwd en in veel DOC’s voorkomt, domineert het in de regio’s AlentejoDouro en Tejo

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten