Tai

Tai

Tai staat oorspronkelijk bekend als Tocai of Fruliano. Het wordt al meer dan een eeuw gekweekt in de regio Treviso. Het heeft een licht zoute geur. En een typisch boeket vergezeld van subtiele smaken van wilde bloemen en wit fruit. Het valt op door zijn toon van bittere amandelen op de tong.

De Italianen kunnen zich er nog steeds niet allemaal even goed bij neerleggen. Maar sinds 2007 mag Tocai Friulano geen Tocai Friulano meer heten in Italië. De regio Tokaj uit Hongarije heeft het hoger op gezocht bij de Europese Unie ter bescherming van de naam. Na veel discussie is besloten dat de druif voortaan Friulano (tai) heet.

Meestal krijgen de pure friulano wijnen geen houtrijping. Slechts in zeldzame gevallen of wanneer friulano in een blend gebruikt wordt. Wordt er enkele maanden vatrijping gegeven om extra body te creëren. Veelvoorkomende blendpartners zijn pinot bianco, sauvignon, chardonnay, malvasia en ribolla gialla

Enig resultaat

Enig resultaat