Nebbiolo

Nebbiolo

De Nebbiolo druif werd voor het eerst genoemd in 1266, wat hem tot een van de oudste druivenrassen van Italië maakt.

De nebbiolo druif doet de wijnliefhebbers laten genieten en maar het leven van producenten zuur. Vele kenners vinden de druif één van de beste druiven van de wereld. Wij kunnen hen alleen maar gelijk geven. Maar wat is deze druif een ongelofelijke lastige druif.

Indien de nebbiolo niet onder de juiste omstandigheden leeft. Is een lekkere wijn eigenlijk kansloos. De druiven hebben een krachtige stam nodig. Een  kalksteen ondergrond en een zuid tot zuidwestelijke oriëntatie op de top van een heuvel. Behalve dat de druiven perfecte omstandigheden nodig hebben, zijn ze ook nog eens zeer gevoelig voor kou. De druif wordt vooral verbouwd in het noorden van Italië.

In vergelijking met andere druivenrassen kiemt de nebbiolo druif vroeg. Maar  rijpt later. Als de omstandigheden goed zijn krijg je er dan wel heel veel voor terug. Een een rode krachtige wijn met tannines en een mooie, hoge zuurgraad.

De wijn kan onwijs goed rijpen op hout. Een traditionele rijping is in grote vaten van oud hout. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een gedeelte van de wijn te laten rijpen op nieuw hout. Het zijn wijnen die je lang kan bewaren. Onderaan de pagina is een overzicht van hoe lang je nebbiolo wijnen kan bewaren.

Nebbiolo wijnen hebben een delicate geur, maar als je ze proeft, word je begroet met robuuste tannine en een hoge zuurgraad.

Het zijn strak en stevige wijnen. De meest voorkomende aroma’s zijn:

  • Rood fruit
  • Roos
  • Truffel
  • Paddenstoelen
  • Anijs
  • Stal

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten