Moscatel de grano menudo

Moscatel de grano menudo

Moscatel de Grano Menudo is een van onze meest bijzondere druivensoorten. De naam komt van het formaat omdat Grano Menudo in het Spaans kleine bessen betekent. In Frankrijk wordt het erkend als Muscat aux Petit Grains. Hoewel het meer dan 300 synoniemen heeft. In Macedonië en Servië wordt het bijvoorbeeld “temjanika” genoemd.

Deze druif wordt al eeuwenlang in Navarra aangeplant . Het was de druif die ons eerste onderzoeksproject in 1994 markeerde. Destijds werd besloten om verbeteringen aan te brengen. Om zo deze druif onder controle te houden. En een zoete witte wijn te maken die laat geoogst werd.

Jaren later was er weer een revolutie met onze Ochoa MDO Moscato de Ochoa. Jaren geleden hebben we ook besloten om wat Moscatel (geen late oogst) toe te voegen aan onze nog droge witte wijn, Calendas Blanco. Het voegt geweldige aroma’s toe aan deze wijn. Het geheim van onze Ochoa Moscatel Late Harvest zit in de wijngaard. Arme gronden, wijnstokken naar het zuiden om blootstelling aan de zon te krijgen en een mix van klonen om de volwassenheid te bereiken waarnaar we op zoek zijn.

Deze druif heeft geweldige honingaroma’s, geroosterde amandelen, rozijnen, rozen, witte bloemen, enz. We raden je aan om het te proberen met sterke kazen. Maar kan ook met zoute gerechten om met je smaakpapillen te experimenteren. Een zoete wijn is niet alleen voor desserts.

 

Enig resultaat

Enig resultaat