Mazuelo

Mazuelo

Mazuelo is een synoniem voor de Carignan druif en gedijt het beste in een warm klimaat. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst omdat het een laatrijpende druif is. Deze druivensoort wordt meestal gebruikt in blends. De wijnen van de mazuelo druif hebben een goede kleur, veel tannine, zuren en aroma’s van kruiden.

Noord-Oost Spanje

Blauwe druif die voor het eerst werd aangetroffen rondom de stad Cariñena in Aragón, Noord-Oost Spanje. De planten komen laat uit, waardoor de kans afneemt op minder goede oogst in het najaar. De druif geeft diepgekleurde wijnen met een relatief hoog alcoholgehalte, zuren, extract en tannine, vooral als de stokken op arme grond worden verbouwd.

Brengt robuuste, evenwichtige wijnen voort en gaat goed samen met de Garnacha Tinta. Wijd verspreid over Cataluña en Rioja, waar ze beter bekend is onder de naam ‘Samsó’ en ‘Mazuelo’. Wordt beschouwd als een van de voornaamste druiven van de D.O.’s Costers del Segre, Penedès, Tarragona en Terra Alta, maar speelt slechts een kleine rol in de regio van haar ‘geboorteland’: D.O. Cariñena.

Enig resultaat

Enig resultaat