Malvasia

Malvasia

Malvasia komt voor in vele gedaantes. Zo is er witte wijn en rode wijn. Maar kunnen deze bovendien nog variëren van droog tot halfzoet en zelfs zeer zoet. Ook zijn er zowel stille als mousserende die gemaakt worden van de Malvasia. Gelukkig, of misschien jammer genoeg, hoef je niet hoogstpersoonlijk alle wijnhuizen af te speuren naar de beste wijnen… Want dat hebben wij voor je gedaan.

Binnen al de Italiaanse druivenrasbesprekingen hoort ‘malvasia’ eigenlijk niet echt thuis. Malvasia is an sich immers geen afzonderlijk ras maar wel een druivenfamilie. Er bestaan immers vele soorten malvasia zowel blauwe als witte die over de hele Italiaanse laars, in Spanje en zelfs in Griekenland verspreid zijn. Je mag gerust stellen dat deze druif het toonvoorbeeld is van hoe ingewikkeld de Italiaanse druivenwereld wel is. Laten we proberen van wat klaarheid in de chaos te scheppen…

Karakteristieken

Zoals je weet is Malvasia in verschillen varianten verkrijgbaar en vanzelfsprekend verschillen de smaken per wijnsoort. Als het om witte wijn gaat, dan kent dez druif echter een vrij neutrale smaak maar wel met een krachtige, volle en zoetachtige body. Witte zoete wijn van deze  druif kan overigens gemakkelijk 15 jaar bewaard worden. En in die 15 jaar bereid je vast een zeker wel eens een exclusief dessert in de keuken… Vergeet dan zeker niet om die zoete uit de wijnkelders te halen! Zoete Malvasia laat zich namelijk perfect combineren met desserts. Heb je een droge  wijn in je wijnkelder liggen? Maak deze fles dan open als je heerlijk chique aan het dineren bent en daarbij geniet van vis, pasta of gevogelte. Of natuurlijk voordat je aan de maaltijd begint. Droge wijn is namelijk ook heerlijk als aperitief.

 

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten