Malbech

Malbech

Deze Malbech/Malbec komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd in Italië verbouwd tot de jaren ’80. Waarna de interesse in deze druif steeds minder werd. Paladin heeft de druif weer aangeplant. En heeft daarvoor jonge stokken gebruikt uit Mendoza in Argentinië die van zeer hoge kwaliteit zijn. Door de typische kalkachtige kleibodems van het gebied. En de aangename en hartelijke stijl van het mediterraans klimaat. Krijgt de wijn een intens en vrijgevige natuur. Het is dan ook een wijn met een intense fruitigheid en lichte kruidigheid.

Wat zijn de verschillende soorten?

Malbec-wijnen worden vaak geproduceerd in veel landen van Europa en Zuid-Amerika, waaronder Frankrijk, Italië, Argentinië, Spanje, Kroatië, Libanon, Israël enz. Franse Malbecs hebben meestal meer aarde of roest, maar zijn nog steeds rijk en vol van smaak. Italiaanse Malbech hebben fijnere tannines, dus ze zijn gemakkelijk te drinken, vooral voor degenen die normaal niet van wijn houden! De Argentijnse Malbec-wijnen zijn vaak het meest bekend vanwege hun succes in die markt.

Oorsprong

Laten we het nu hebben over de oorsprong van uw wijn. Er zijn drie belangrijke regio’s waar je op zoek moet naar geweldige wijnen: Mendoza, Veneto en Toscane (Italië). In Argentinië (zie lujan de cuyo) wordt deze druif al sinds 1870 geproduceerd; een van de bekendste wijnen heet Malbec Argentino. Vervolgens maken ze in Italië dit soort wijn sinds 1868. Een van de meest bekende wijnen is Vie Cave  dei Marchesi Antinori, geboren in de wijngaarden van de boerderij Aldobrandesca, in Toscane, in de zuidelijke Maremma. Let tijdens het proeven van de wijn op de geur. Zowel in Argentinië als in Italië worden eikenhouten vaten gebruikt. De Italiaanse vie Cave beëindigt in feite zijn malolactische gisting in Franse barriques gedurende minstens 10 maanden.Dit geeft een intense smaak met veel houtsmaken die soms best pittig kunnen zijn.

Italiaanse Malbech heeft een meer fruitige smaak en ruikt naar bramen. Het is minder complex dan Argentijnse wijnen. Als je een uitstekende Argentijnse Malbec-wijn wilt proberen, zoek dan naar een van deze als je budget 30 euro meer is per fles:

Enig resultaat

Enig resultaat