Gouveio

Gouveio

De witte Gouveio druif is terug van weggeweest en kun je in heel Portugal tegenkomen. Vooral in de wijnstreken Douro en Alentejo.

Deze kwaliteitsdruif produceert frisse, levendige wijnen met body. En met aroma’s van citrus en perzik. Ook een mooie zuurgraad. In Spanje wordt deze druif Godello genoemd. In de Spaanse DO Valdeorras in Galicië wordt Godello met succes verbouwd. Want dat levert ook daar sappige en fruitige wijnen op. Bovendien heeft deze wijn een mooie structuur en diepgang.

Kortom een echte kwaliteitsdruif, die aromatische wijnen geeft. Van frisse limoen en perzik tot amandelen. En een verrassende kruidigheid. Daarnaast een rijke pallet combineert de Godello. Met een zacht een vloeiend mondgevoel.

De Gouveio wordt zo genoemd in Minho en Verdelho Douro, Trás-os-Montes. En recentelijk in Alentejo, waar het zijn werk doet.

De wijnen hebben de nodige zuurgraad om ons frisheid, aroma’s van wit vruchtvlees, appels, peren, iets perzik te brengen.

Gevoelig voor ziekten

Bovendien zijn de druiven zeer gevoelig voor ziekten. Deze worden veroorzaakt door vochtigheid en hitte zoals echte meeldauw. De Gouveio doet het erg goed op warme en droge plaatsen. En behoudt nog steeds een hoge zuurgraad. Vandaar  dat ze naar Alentejo is verhuisd. Bovendien het gedijt ook in de warmste gebieden van het binnenland van Portugal.

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten