Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is de meest beroemde druif van allen. Hij wordt dan ook terecht Koning Cab genoemd. Bovendien is de Cabernet S. het bekendste in de Bordeaux waar hij samen met merlot en cabernet franc wijnen levert van hoge klasse.
Deze druif heeft veel warmte nodig om te rijpen, anders wordt hij groen en sappig met een smaak van groene paprika. Teveel warmte maakt hem zacht en jamachtig. Met een smaak van zwarte bessen. Er is een DNA onderzoek uitgevoerd in Californië in 1997 bevestigde dat Cabernet Sauvignon ontstaan is door een genetische kruising van de Cabernet Franc en Sauvignon Blanc.
Kenmerken
Cabernet sauvignon levert zeer aromatische wijnen met geuren van zwarte bes, vanille, specerijen (peper), tabak, pruim, kers. Maar ook van geroosterd brood en ceder. De wijnen zijn lang houdbaar en bezitten veel tannine en moeten in principe rijpen op barriques. Door moderne technieken toe te passen kunnen tegenwoordig ook jonge wijnen al snel drinkbaar zijn. In het algemeen hebben de wijnen een hoog fenolengehalte. Ze zijn paars (jong) of donkerrood (oud) en bezitten veel kracht en structuur.

Bovendien is Cabernet lang houdbaar. En bevat tannines en rijpt veelal in eiken vaten. Dankzij moderne vinificatietechnieken zijn eveneens jonge wijnen al snel drinkbaar. In het algemeen heeft de wijn een hoog fenolengehalte.[

Gebruik
De Cabernet  vindt u overal ter wereld terug. Overal waar iemand een ‘serieuze’ wijn wil maken, wordt cabernet  aangeplant.

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond