Weingut Milch

Weingut Milch, de familie Milch vestigde zich in 1926 in een voormalige korenmolen in Monsheim, toen de eerste steen voor de huidige wijnbedrijf werd gelegd.

Tot in de jaren tachtig werd het bedrijf als een gemengd bedrijf gerund. Daarna werd het bedrijf omgezet in pure wijnbouw. In 2001 kwamn Karl-Hermann Milch bij het bedrijf van zijn ouders. Het bedrijf begon voortdurend te groeien. Zoals gezegd bezit Weingut Milch inmiddels 13 hectare wijngaarden, deze zijn verspreid zijn over de 3 locaties. Namelijk Monsheimer, Silberberg, Blauarsch en Rosengarten en de twee Mörstadter locaties Wasserland en Nonnengarten. De helft van het wijngaarden is beplant met Chardonnay en dat is zeker de troef van Karl-Hermann.

Gault Millau en Eichelmann prijzen hem voor zijn Bourgogne en voor ons is hij de Duitse chardonnayspecialist. Een van de beste Chardonnay’s in Rheinhessen!

Karl-Hermann Milch heeft een zeer goed talent voor Bourgondische soorten wat verrassend is: hij bracht zijn leerjaren door bij Knipser in de Palts en bij Kellers in het naburige stadje Flörsheim-Dalsheim.

Het wijnhuis is gevestigd in de Rüstermühle (Rüster = iep), een voormalige graanmolen. Maar de focus ligt duidelijk op Chardonnay, 45% van het wijngaardoppervlak van momenteel 13 hectare is ermee beplant. En de andere 55% maken ze hier fantastische wijnen van Grauer Burgunder, Pinot Noir, Riesling, Cabernet Sauvignon, Dornfelder en Müller Thurgau.

Concluderend Karl-Hermann Milch heeft het traditioneel hoge aandeel Chardonnay-wijnstokken afgelopen jaren continu verhoogd. Zijn Chardonnay’s behoren inmiddels tot de beste in Rheinhessen, maar proef dus vooral ook de Grauer Burgunder van dit huis! Deze springt er echt uit!

Wijngebied Rheinhessen

Naar het wijnhuis

Toont alle 6 resultaten

Toont alle 6 resultaten