Veranda

Veranda

Met het oog op het maken van authentieke wijnen heeft Veranda een perfecte combinatie ontwikkeld: de ervaring van de Bourgondische wijnmakers samen met het enorme potentieel dat het terroir hen biedt. Door zorgvuldige selectie van ‘premium’ druiven streeft Veranda een zeer hoge kwaliteitsstandaard na, resulterend in sublieme wijnen.

Pascal Marchand

De kwaliteit, smaken en aroma’s van de wijnen komen tot stand dankzij de inspanningen van het Veranda team. Deze is samengesteld uit de wijnmakers en professionele vinologen, die streven naar de meest krachtige en aantrekkelijke wijnen. Pascal Marchand staat aan het hoofd van de wijnmakers.

Hij werd geboren in Montreal, Canada en studeerde in het Franse Beaune. Als wijnmaker heeft hij in verschillende wijngaarden in Frankrijk, Canada en Verenigde Staten gewerkt. Daar heeft hij een reputatie opgebouwd als Pinot Noir en Chardonnay expert.

De Canadees Pascal Marchand was in 1985 wijnmaker van Comte Armand’s Clos des Epeneaux en hij overtuigde hem er toen reeds van om organisch te gaan werken. Daarna werd hij in 1999 verantwoordelijk voor het nieuwe Domaine de la Vougeraie, ook hier introduceerde hij de biologische werkwijze.

Na wat omzwervingen en consulting klussen, werd in 2006 een eerste stap gezet naar een eigen bedrijf. Enige jaren later (2010) vond hij financiële steun bij de Canadese bankier Moray Tawse. Hij kocht tevens enige wijngaarden en het domein Maume (Gevrey). Naast de 8 ha eigen wijngaarden die biodynamisch bewerkt worden. Bovendien worden ook biologische druiven van derden ingekocht.

De in Canada geboren Pascal Marchand is de uitvoerende wijnmaker. Marchand was betrokken bij het begin van Veranda. Dat in 2002 werd opgericht als een joint venture tussen Córpora en Boisset.

Toen Marchand Boisset dit verliet, werd Veranda 100% eigendom van Córpora. Marchand’s side-kick is de innemende Louis Vallet, die met Marchand trainde op Domaine de la Vougerie.

Die nu 7 maanden van het jaar in Chili doorbrengt om aan de Pinot Noir-kant te werken. Een andere Canadees, Patrick Piuze. Een wijnmaker die in Chablis werkt, heeft de witte wijnbereiding hier vrij sterk beïnvloed en treedt hier op als consultant.

Wijngebied: Bio-bio Valley

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten