Puik

Puik

Puik, is gelegen in het vruchtbare Paarl wijngebied, het wijnbedrijf gezegend met vele componenten die voor de perfecte wijn zorgen. Het wijnbedrijf Puik is namelijk gelegen in een gebied met vijf verschillende microklimaten. Het weer varieert per wijngaard, evenals de bodem, afvoer en hoogte. Dit maakt het mogelijk om een groot aantal wijnen te produceren met verschillende kwaliteiten  binnen het zelfde gebied.

PAARL

Het wijndistrict Paarl ligt ten noorden van Stellenbosch. En wordt in het noordoosten begrensd door de stad Wellington. En in het zuidoosten door de bergen van de Groot- en Klein Drakenstein- en Franschhoek. Geflankeerd door de rivier en  majestueuze bergen Groot Drakenstein en Wemmershoek, loopt door Paarl.   Is de levensader van dit wijnproducerende gebied. Het land van de vallei vereist aanvullende irrigatie in het hete groeiseizoen vóór de oogst. Maar de wijngaarden op de oostelijke hellingen, die beter water vasthouden, hebben dit vaak helemaal geen nodig.

In Paarl wordt een grote variëteit aan druiven verbouwd, waarvan Cabernet Sauvignon, Pinotage, Shiraz, Chardonnay en Chenin Blanc het beste potentieel hebben. Bovendien de wijk Paarl omvat de wijken Simonsberg-Paarl. Dit aan de voet van de Simonsberg, Agter-Paarl en Voor Paardeberg.

Wijngebied: Paarl

Enig resultaat

Enig resultaat