Domaine de Menard

Domaine de Ménard

Domaine de Ménard. bevindt zich In het hart van de BasArmagnac. Langs de bekende Via Podiensis. Was dit al eeuwenlang de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Sinds 1938 is de familie Prataviera en Jegerlehner eigenaar van dit domein. En geven ze hun passie voor wijn al 3 generaties lang door. Vandaag de dag, leiden Philippe, Henry en Elisabeth Domaine de Ménard. En op wonderbaarlijk wijze weten ze oude tradities en de nieuwste technologieën met elkaar te verenigen.

Al generaties lang produceren de families Jegerlhener en Prataviera afzonderlijk van elkaar uitzonderlijke wijnen. Door een huwelijk vloeide de liefde door in het maken van wijn. Wijnen zoals we hoopten en verwachtten te vinden de Côtes de Gascogne onder de naam Domaine de Ménard.

Want het  verhaal begon in 1920 toen Jean Francois Morel. Een Zwitserse wijnmaker, zich vestigde in de Gascogne. In 1960 was de eerste wijnkelder een feit. En werd de wijngaard uitgebreid. Het stokje werd echt opgepakt door de passievolle Elisabeth. Zij is de huidige wijnmaker en oenoloog. De dochter van de derde generatie trouwde met Henry Prataviera. En zo maken twee families heerlijk en betaalbare wijnen. In 2003 bracht Elisabeth samen met haar broer Philipe de eerste flessen uit. Met de connoisseur etiketten. Deze wijnen spreekt het unieke terroir.

De twee families bezitten 120 hectare aan wijngaard. Deze wijngaarden worden omringd door het prachtige landschap dat de Gascogne zo typeert. Bovendien ligt het op eeuwenoud terroir. Dat verkaart de vele fossielen die we tegenkomen. Hier  in de Gascogne worden witte spatzuivere, stuivende wijnen gemaakt. Van colombard, ugni blanc en sauvignon. Net zoals de zeer elegante rode wijnen van merlot en cabernet.

Wijngebied Cotes Gascogne

Naar het wijnhuis

Enig resultaat

Enig resultaat