Clos Manou

Clos Manou

Clos Manou,Het was in 1998, hebben wij in onze kelder, dat we onze 1e vintage hebben gevinifieerd. Maar slechts 600 flessen. Een wijn die we graag drinken, met zorg en nauwgezetheid ontworpen. Een zeer precieze wijn die jij ook graag drinkt. Deze 1e oogst bevestigde ons hoe graag we het beste wilden produceren. Maar om echte wijnbouwers te worden, moesten we onze wijngaard bouwen. Dus in de afgelopen 20 jaar hebben we, naast onze eigen productie en om nieuwe wijnstokken te kunnen verwerven. Een activiteit voor het beheer van wijndomeinen gecreëerd.

Beetje bij beetje in de afgelopen 20 jaar hebben we prachtige terroirs gezocht en gevonden. Die zijn beplant met uitsluitend wijnstokken met een hoge dichtheid. Dat wil zeggen in de orde van 10.000 planten per hectare. Zo is het landgoed opgebouwd. Altijd met dezelfde passie. Dezelfde smaak voor detail. En dezelfde geest van precisie, grondigheid ontwikkelde zich van 12 are naar 18 hectare vandaag. Onder meer door de overname van een ambachtsman cru van 4 hectare. Daarnaast een cru bourgeois van 7 hectare.

Samen met de samenstelling van de wijngaard hebben we kunnen investeren om met de goed geboren druiven te werken en kwaliteit te bereiken. Momenteel beschikken we over: Een olledig gerenoveerde ruimte van 600 m2 in het hart van het dorp Saint-Christoly de Médoc. Daarnaast  twee bewaarkelders gebouwd in beton en hout. In een ecologische geest die een uitstekende bewaring van gebottelde wijnen garanderen.  Ook twee rijpingskelders op vaten, uitgerust met Oxoline-blikken. Waardoor de wijnen kunnen worden geroerd zonder de vaten te openen.  Ook een rijpingskelder met betonnen eivormige tanks van 700 liter en terracotta potten van 800 liter.

Enig resultaat

Enig resultaat