Chozas Carrascal

Chozas Carrascal

Chozas Carrascal, wordt door de familie gerunde landgoed, gevestigd in San Antonio de Requena, Valencia. Het landgoed bestaat momenteel uit bijna 30 hectare waar wijnstokken, waar ook amandelen olijfbomen groeien. San Antonio de Requena is ongeveer 66 km van Valencia verwijderd. Bovendien is de wijngaard gevestigd op het Iberisch schiereiland. Op een hoogte van 700 meter boven het zeeniveau.

Requena

Requena is een perfecte plaats om wijn te produceren. Over het algemeen een vasteland klimaat met invloeden van het mediterrane weer. Bovendien is de grond niet erg vruchtbaar zodat de kwaliteitsdruiven maar in kleine hoeveelheden geproduceerd kunnen worden.

Julián López en zijn vrouw María José ontmoetten Michel Poudou. Hij is beroemde Franse wijnmaker die door heel Spanje en zuidelijk Frankrijk werkt. Samen besloten zij om een wijnbedrijf op te richten in het Valenciaanse gebied. Hiermee waren zij de eersten in dit gebied. Die nieuwe soorten van druiven, zoals Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc plantten.

Wijnstokken

Meer dan 3.333 wijnstokken per hectare werden er geplant in plaats van de gewoonlijke 1.600. Want met meer wijnstokken per hectare is er meer concurrentie. Vervolgens produceren de wijnstokken minder, maar kwalitatief betere druiven. Bovendien hebben Michel Poudou en Julián ook samen een kleine wijnmakerij in zuid Frankrijk, dichtbij Carcassonne gekocht.

Hier worden slechts 20.000 flessen wijn van de Muscatdruif geproduceerd. Deze prachtige Muscatwijn werd in 2007 geselecteerd als één van de beste 10 wijnen van de Muscatdruif in de wereld.

Vervolgens zijn Chozas Carrascal steeds enorm innoverend en openminded geweest. Bij de ontwikkeling van het ANMA-gamma is de 2de generatie wijnmakers aan zet. Zoon Julian en dochter Maria-José combineren de jarenlange ervaring van hun voorgangers met hun eigen kennis en durf, met prachtige wijnen tot gevolg.

Klimaat

Het klimaat van het gebied is mediterraan-continentaal. De gemiddelde jaarlijkse regenval is laag en schommelt rond de 350-400 liter per jaar. Waarvan een groot deel in september is.

Veder is de zonneschijn zeer intens, met bijna 3.000 uur per jaar. Met een duidelijk verschil tussen dag en nacht. In de maanden september en oktober, wanneer de druiven rijpen. Zijn de klimatologische omstandigheden van de wijngaard verschillen, van die van de rest van de regio.

Een de aangrenzende gebieden in de hoge windstoten. En lagere minimumtemperaturen door de invloed van de noordenwind. Maar hogere minimumtemperaturen dankzij de bescherming die wordt geboden. Door de natuurlijke barrières voor het Oosten en het Westen.

De uitbreiding van de Sierra Juan Navarro naar het zuidoosten vertraagt ​​een groot deel van de wolken die uit de Middellandse Zee komen. Deze zijn geladen met water.  Daardoor is de regenval in Chozas Carrascal lager dan in andere delen van de regio.

Wijngebied Valencia

Ga naar wijnhuis

 

 

Enig resultaat

Enig resultaat