Château Le Bedat

Château Le Bedat

Château Le Bedat, is een klein landgoed met negentien hectare grond. Het is een heel klein familiebedrijf gelegen in de gemeente Gensac. Dit is de rechtebank van de Bordeaux. Ten oosten van St Emilion. Dit wijngoed is  eigendom van de familie Fontana. 

Regio’s in Bordeaux

De Bordeaux wijnstreek bestaat uit twee gebieden. De linkeroever en de rechteroever. De linkeroever is het gebied ten westen en zuiden van de Gironde en Garonne. Dit zijn de appellations de Médoc, Haut-Médoc en Graves. De rechteroever is het gebied ten noorden en oosten van de Gironde en Dordogne. Waarbij de Saint-Émillion en Pomerol als belangrijke appellations.

Rechteroever

De rechteroever heeft Saint-Émillion en Pomerol als belangrijke appellations.  En verbouwen ze voornamelijk de druivensoort Merlot. Daarnaast ook de Cabernet Sauvignon. De meest aangeplante blauwe druif ter wereld. Merlot staat bekend om de rijke maar zacht maken. Het bevat minder tannines en meestal meer alcohol dan de Cabernet. Waardoor het een goede aanvulling is op de Cabernet Sauvignon. De Merlot wordt toegevoegd aan Cabernet Sauvignon. Om een wijn te maken dat makkelijk drinkt. Daarnaast is de Pomerol een gebied dat wijn produceert met bijna 100 procent Merlot. Waaronder de wereldberoemde Pétrus.

Druivensoorten

In de Bordeaux wijnstreek groeien verschillende druivensoorten. De meeste druiven zijn blauw en worden gebruikt voor de productie van rode wijn. De Merlot en de Cabernet Sauvignon worden het meest aangeplant. Vervolgens worden deze vaak gecombineerd tot één wijn. Vervolgens groeien de Cabernet Franc en Malbec. De Petit Verdot vind je hier ook in de regio. De Carménère wordt alleen nog op hele kleine schaal gekweekt.

Wijngebied: Bordeaux

 

 

Enig resultaat

Enig resultaat