Château La Font Neuve

Is een familiebezit van 25 hectare gelegen in Bégadan. Nabij de monding van de Gironde en de Atlantische Oceaan. Een klimaat dat gunstig is voor de wijngaard. Maar voor de goede rijping van de druiven.
Fabienne en Philippe verwelkomen u op een kalme en rustgevende plek. De kelder is gelegen in het hart van de wijnstokken met een zeer mooi uitzicht op de wijngaard. Het Château is inmiddels geclassificeerd als Cru Bourgeois sinds de oogst van 2008.

Bezorgd met het respecteren van de wijnstokken, is ons werk aangepast aan elk oogstjaar. Wij bieden u een olfactorische reis binnen het pand waar we u onze wijnen laten proeven die zijn geleend van harmonie, rondheid en balans.

Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk, is een van de beroemdste, meest prestigieuze en productieve wijngebieden ter wereld. De meeste Bordeaux-wijnen (bijna 90% van het productievolume) zijn droge. Bovendien middelgrote en volle rode Bordeaux-melanges die zijn reputatie ebben gemaakt. De mooiste (en duurste) zijn de wijnen van de grote kastelen van de Haut-Médoc. En de appellaties van de rechteroever Saint-Émilion en Pomerol. De eerste richt zich (op het hoogste niveau) op Cabernet Sauvignon, de tweede op Merlot.

De Médoc de Bordeaux is een gebied van kustlagunes. Met zandduinen en dennenbossen op de 45e breedtegraad. Het is ook een wereldwijnmacht en is de thuisbasis van vier van de meest prestigieuze wijndorpen ter wereld. Uiteraard Pauillac, Margaux, Saint-Estèphe en Saint-Julien. De landgoederen in deze dorpen produceren enkele van de duurste flessen ter wereld. De regio leverde ook alle kastelen die waren opgenomen in de officiële classificatie van Bordeaux-wijnen van 1855, behalve één (Haut-Brion).

Wijngebied: Medoc Bordeaux

Lekker bij: : Lamsbout, rood vlees, geroosterde parelhoenders.

Enig resultaat

Enig resultaat