Cellers Terra i Vins

Cellers Terra I vins

Cellers Terra I Vins, vijf vrienden en een droom. Om wijnen te creëren die onze persoonlijkheid en het land waar ze vandaan komen weerspiegelen, Met een jonge, actieve en dynamische geest. Wij hebben elk meer dan 25 jaar ervaring in de wijnwereld. Wijnen die het variëteit karakter van de wijnstokken en het land waar ze zijn verklaren. De gebieden waar Cellers Terra i Vins de wijnen maken zijn DO Terra Alta, DO Montsant, DOQ Priorat en IGP Bajo Aragòn.

Onze inzet is om altijd kleine producties te produceren, waardoor we veeleisend kunnen zijn met kwaliteit en consistent met ons microproject.

Er zit meer filosofie en wijsheid in een fles wijn dan in alle boeken.

Terra Alta is het meest zuidelijke en, zoals de naam al doet vermoeden, hoogst gelegen D.O. gebied van Cataluña. Het ligt in de hoogvlakte van de provincie Tarragona, aan de grens met Zaragoza en Teruel (Aragón).

Geografie en geologie

De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 400 m . Op deze hoogte is er een reeks glooiende hellingen en de stokken zijn geplant op de plateaus en valleivlakten van de Serra de Pandols ( 962 m ) grenzend aan Aragón. Diepe, bruinkleurige bovenlagen maken plaats voor kalksteen en een kleine hoeveelheid leem. Zoals de meeste berggronden is ook deze goed geventileerd en gedraineerd.

Klimaat

Het klimaat is continentaal met toch nog mediterrane invloeden. De zomers zijn hier erg heet en de winters kunnen ijskoud zijn. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 16,4ºC. Er valt gemiddelde zo’n 400 mm regen per jaar en de zon schijnt er 2.700 uur.

Wijngebied: Terra Alta

Enig resultaat

Enig resultaat