Castello Bonomi

Castello Bonomi

Castello Bonomi, de naam “Franciacorta” heeft zijn wortels in de Middeleeuwen. De grond werd toen toevertrouwd aan een kleine gemeenschap van Bedictijnse monniken. Daarmee begonnen zij  met de teelt van wijngaarden en het maken van wijn.

Vandaar de eerste “voorvader” van een mousserende wijn die “Biting” wordt genoemd. In de dertiende eeuw, vierhonderd jaar voor Champagne.
Land van abdijen en priorijen, dit morenegebied dat wordt begrensd door de Orphan. De Monte Alto en de heuvels van het Iseomeer. Kent zijn eerste ontwikkeling in de wijnproductie in de tweede helft van 1800. Toen de historicus Gabriele Rosa het land van “uitstekend wijnen zwart en wit.”

Het Grondgebeid van Franciacorta 

Op de hellingen van de berg Orphan, een juweel in een prachtige schat. Namelijk het enige kasteel in de regio Franciacorta van Castello Bonomi.
Het landgoed Castello Bonomi ontleent zijn naam aan het originele Art Nouveau-gebouw. Dat aan het einde van de 19e eeuw werd ontworpen door de architect Antonio Tagliaferri.

In de buurt van de berg Orfano, in het zuiden van Franciacorta, bewerken zij  al tientallen jaren de grond. De wijngaarden die in deze landen producten van hoge kwaliteit creëren. De klimatologische variabiliteit van Franciacorta piedhilly beïnvloedt het begin van de oogst op de verschillende plaatsen.  Waardoor de rijpingscyclus van de druiven aanzienlijk verschilt.

Het bijzondere microklimaat van de berg Orfano. Maakt het een van de belangrijkste vintage gebieden in Franciacorta. De de hogere maxima en minima. De grootste blootstelling aan het zonlicht en een andere kalkhoudende basis.

Daarom is de berg Orfano een zeer rijke grond. Waar zelfs planten kunnen groeien die typerend zijn voor deze gematigde streken. Zoals de kappertjes die hier groeien. Daardoor geeft hij zijn kenmerken door wijn met een rijkere structuur. En een hoger alcoholgehalte.

Wijngebied: Lombardije

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten