Casalforte

Casalforte

Casalforte, Is een van de wijnhuizen van Cantine Riondo. Bovendien  vertegenwoordigt dit wijnhuis, de beste wijntraditie van het gebied, waartoe het behoort. De lijn Cepage wijnen uit de regio Veneto. Dit zijn veel al elegante en volle wijnen. Deze wijnen passen perfect bij de meest complexe en verfijnde gerechten uit de Italiaanse keuken. Maar past ook uitstekend bij de internationale keuken.

Bovendien is de naam Casalfort een eerbetoon aan de typische ‘casali’ (boerderijen). Die te vinden zijn op veel  landgoederen van de wijnbouwpartners. Hun land is al ontelbare generaties vakkundig beheerd. Met de vastberadenheid van geest. Met een passie die hen altijd heeft onderscheiden.

De wijngaarden van Riondo zijn verspreid over de grootste en een van belangrijkste wijngebieden. Onder andere in de regio Veneto dit is in het noordoosten van Italië. Deze wijngaarden liggen van Valpolicella. Dit is ten noorden van Verona tot aan Soave. Maar ook in de provincies Vicenza en Padova. Daar waar de Prosecco wordt verbouwd.

Collis-Riondo is een bekende wijnmaker van Italiaanse druiven. Met meer dan 15% van de wijngaarden in Veneto. De belangrijkste druiven zijn dus Garganega, Pinot Grigio. Maar ook de Chardonnay en Glera als witte druiven. De Corvina, Merlot en Cabernet Sauvignon als rode druiven. Deze wijnen worden allemaal gebotteld in Monteforte. En worden over de hele wereld geleverd.

Direct naar het wijnhuis

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten