Calabria family Wine

Calabria family Wines

Calabria family Wines, is te vinden in Riverina is een van de nieuwere gebieden, dat voorheen weinig aandacht heeft gehad van de Australische wijnindustrie. Lange tijd was het bekend als leverancier van uitstekend basisfruit voor vele consumptiewijnen, maar ook niet meer dan dat.

Totdat de Calabria family Wines zijn stempel drukte op de wijnontwikkeling van het gebied. De familie Calabria kwam in 1927 naar het Riverina gebied. In de staat New South Wales (NSW) als immigranten vanuit Italië. Zij begonnen eerst onder de eigen familienaam wijn te produceren, maar wijzigden in 1945 de naam in Westend Estate. Een droom om eigen wijn te verbouwen werd werkelijkheid in 1945. De

De familiekelder en 60 jaar oude open betonnen fermentoren herbergt werden gebouwd door oprichter Francesco Calabria en zijn zonen, worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor alle premium rode wijnen.

Ambities

Ondanks het feit dat wijnmaker Bill Calabria geen wijn kan drinken vanwege een zeldzame allergie. Is het hem toch gelukt het niveau van Calabria  aanmerkelijk te verhogen. Gelukkig is Bill niet allergisch voor het proeven van bescheiden hoeveelheden wijn. Bovendien blijken zijn wijnzintuigen  messcherp.

Waar andere progressieve Australische wijnmakers zich richten op het maken van echte cult-wijnen. Gaan Calabria’s ambities meer in de richting van het maken van gedegen en vooral betaalbare wijnen.

Druiven

Calabria family Wine werken met de druivenrassen Semillon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Traminer, Riesling, Durif, Saint Macaire, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot. De druiven worden zowel gebruikt als mono-cépage als in blends.

Westend Estate heeft een naamwisseling gehad. Nu kun je de wijnen weer vinden onder de naam Calabria Family Wines.

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten