Bodegas del Medievo

Bodegas del Medievo

Traditie en avant-garde spelen een sterke rol bij het wijnhuis Bodegas del Medievo. Het huis ligt in Aldeanueva de Ebro (La Rioja), binnen de streek Rioja. De kelders staan vol met nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten. Kortom de vaten, hebben deze een redelijke “toasting” gehad. Deze geven rokerige aroma’s  en een uitgesproken smaak geven.

Hoofdactiviteiten

De hoofdactiviteiten van Bodegas del Medievo zijn de wijngaarden. Waarvan de echte identiteit van deze wijnproducent wordt bepaald. De druivenrassen van deze Rioja Cianza Bodegas del Medievo zijn Tempranillo, Garnacha, Mazuelo en Graciano. Deze staan geplant op een arme bodem waardoor er veel extractie komt in de druiven. De wijngaarden liggen in het hoogste gebied van Aldeanueva de Ebro wat voor koelte zorgt.

Wijnbedrijf

Is gelegen in een klimatologische overgangszone. De winters zijn vergelijkbaar met die van continentale klimaten. Koud en droog met dominante noordenwinden (storm), frequente maar nooit extreme vorst, weinig sneeuw en weinig persistentie wanneer het verschijnt. De zomers zijn typisch mediterraan. Heet, vooral wanneer de zuidenwind komt (zwoel). Die meestal gepaard gaat met sterke stormen met afleveringen van stortregens.

Regens zijn altijd schaars en weinig verspreid. Bij voorkeur in de lente en de herfst. Ze overschrijden meestal niet meer dan 350-400 liter per jaar, op de grens van de wijnbouw.

Bodems en percelen, het wijnhuis ligt op een hoogte van 300m ligt. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400-550m. Met niet erg vruchtbare ijzerhoudende kleigronden die samen met de lage regenval de wijnstok doen groeien in barre omstandigheden. Waardoor de productiviteit wordt beperkt en de kwaliteit wordt bevorderd.

Speciale percelen:

Sommige boerderijen zijn heel bijzonder: LAS CÁSCARAS: in tegenstelling tot de rest van de wijngaard. Ligt het op een lagere hoogte met een puur alluviaal terrein. Een terrein dat niet werd gebruikt voor wijngaarden. Maar vanwege de lage vruchtbaarheid en de moeilijkheid om te cultiveren. Maar de specifieke bodemgesteldheid van deze plaats begunstigt vroege rijping perfect voor onze speciale Graciano.

LAS PLANAS: Is waarschijnlijk een van de oudste Garnacha-wijngaarden in Rioja. Met een zeer lage productie, maar die ons wijnen met een onvergelijkbaar karakter geeft.

Wijngebied: Rioja

Ga naar het wijnhuis https://bodegasdelmedievo.com/en/

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten