Bodega Rejadorada

Bodega Rejadorada

Bodega Rejadorada, het verhaal begint in 1999 in een 15e-eeuws herenhuis in Toro (Zamora), het Reja Dorada-paleis. Hier werdt het specifieke project van Luis Remesal, José Antonio de Saja en José A. Fernández (Chencho) geboren.

Hier werden de rode wijnen Toro ontwikkeld die opvallen. Door middel van een zorgvuldige uitwerking en een goede zorg in elk proces. Fijne en complexe maar evenwichtige wijnen te verkrijgen als een grote hoofdrolspeler. Uiteraard de met Tinta de Toro druif .

In 2003 groeit Rejadorada met een nieuwe wijnbedrijf San Román de Hornija (Valladolid). Uitgerust met de modernste apparatuur en de nieuwe mogelijkheid. Voor productie, rijping en botteling. Terwijl  ze trouw blijft aan oude productiemethoden. En bovenal trouw met de liefde voor de wijn

Momenteel gaat het team verder onder leiding van Mario Remesal en de wijnmaker Roberto Martín. Wanneer zij het stokje overnemen van hun voorgangers. Steeds weer nieuwe ideeën aandragen blijven de kenmerken voor Rejadorada behouden. Om geschiedenis, traditie en passie over te brengen.

Onze werkwijze is gebaseerd op de mix van wijntraditie met de nieuwste wetenschappelijke technieken.
Alleen met deze  werkwijze zijn we erin geslaagd om onze wijnen zo speciaal te maken. Daardoor is er een onbetwistbare hoge kwaliteit ontstaan voor de Toro-wijnen.

Aanvankelijk is onze productie gericht op het maken van rode wijnen met hoge kwaliteit.  Gemaakt met de druivensoort Tinta de Toro. Bovendien volgen wij met speciale zorg alle processen van de wijngaard, tot de rijping in vaten.

De Wijngaard

Onze wijngaarden staan op kleibodem gevuld met zand en grind. Alleen hier konden we een ideale bodem voor de wijnstokken vinden. Met behulp van lucht, regen en zon. Om voortreffelijke aroma’s en nuances in de korrels van de Tinta de Toro- druif te bereiken .

Bekijk hier het wijnbedrijf

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten