Bienbebido

Bienbebido

De Bienbebido wijnen hebben één doel: De beste wijn en spijs combinatie te zijn. Om dit doel te bereiken, verzamelde Vintae een paar vrienden om te experimenteren met verschillende, rassen, oorsprongen en samenstellingen.
Oenologen, sommeliers, koks en wijnliefhebbers hebben geproefd en met het doel van het wat is de  perfecte combinatie voor octopus, kip, varkensvlees, rundvlees, kaas en ham.

Zodra het profiel voor elke wijn was bepaald kwam het technische team Vintae’s met Raul Acha in de voorhoede. Dit werd uitgevoerd door het werken met verschillende druivensoorten uit verschillende plaatsen in Spanje. En door het gebruik van verschillende periodes van wijnvaten. Waardoor elke wijn de ideale eigenschappen heeft om elk gerecht te begeleiden.

Vintae

De oorsprong ligt in La Rioja, maar voor ons is geen wijngaard te ver weg.
Vintae vindt zijn oorsprong in de passie voor wijn van José Miguel Arambarri Terrero. Een zakenman uit La Rioja die in 1999 besloot terug te keren naar de familieoorsprong. En de Grain Muscat in La Rioja terug te winnen die was verdwenen als gevolg van phylloxera. Zijn visie leidde tot Castillo de Maetierra en Maetierra Dominum.  De twee wijnhuizen die de oorsprong waren van Vintae. En waar we Libalis begonnen uit te werken. Met de toetreden van zijn twee zonen, Richi en José Miguel, werd Vintae wat het nu is.

In 2003 creëerden we de Hacienda López de Haro-wijncollectie. Vanaf 2004 zijn we begonnen met het verkennen van wijngaarden in Ribera del Duero (Bardos), Navarra (Aroa) en Ribera del Queiles (Garnachas-project)Tot slot in 2006 was het jaar waarin we Bodega Classical in San Vicente de la Sonsierra, naast het beginnen uit te werken in Toro (Matsu). Maar later zou Atlantis arriveren. De mousserende wijn Francesc Ricart of Classica. Kortom onze collectie van Rioja’s “Gran Reservas”

Ga naar het Wijnhuis

Enig resultaat

Enig resultaat