Balgownie Estate

Balgownie Estate.

Balgownie Estate wijnbedrijf, is opgericht in 1969 door de nu bekende wijnmaker Stuart Anderson.  Dit wijnhuis Balgownie is de eerste wijngaard die werd geplant in het Bendigo regio. In meer dan 80 jaar.

Door de opkomst van dit wijnhuis werd als serieuze wijnmaker van rode wijn. In  de 70 jaren leidde tot een snelle uitbreiding van the Central Goldfields als wijngebied. Bovendien werd het wijnhuis Balgownie een belangrijke speler bij de hergeboorte van de Victorian wijnindustrie.

De 33 hectare wijngaarden liggen op een heuvel uitkijkend op Myer’s Creek bij Maiden Gully.

Deze ligging is uitstekend geschikt, voor de groei van onder andere de Cabernet Sauvignon en Shiraz druiven. De lange warme zomerdagen met koude nachten dragen bij aan de goede ontwikkeling en groei van de druiven.

De wijnmakers Forresters kochten in 1999 The Estate en begonnen met het opknappen van de wijngaarden en gebouwen. De verbeteringen leidden direct tot een betere kwaliteit van de wijn. En de wijn werd per jaar steeds beter en beter.

De kwaliteit van het fruit is duidelijk terug te vinden in de wijn die gemaakt worden. De wijnen hebben een uitstekende beoordelingen gekregen via de media en bij diverse shows.

De wijnen hebben een goede waarderingen gekregen van de media. En bij diverse wijnshows. Ook hebben ze een gouden medaille gekregen bij de Royal Melbourne Show voor de Yarra Valley Pinot Noir.

Meer info over Balgownie Estate  https://shop.balgownie.com/

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten