Azienda Agricola Fratelli Bonazzi

Azienda Agricola Fratelli Bonazzi

Al generaties lang draagt de familie Bonazzi het landelijke werk van de landbouw en de wijnbouw van vader op zoon over. De Azienda agricola Fratelli Bonazzi is een familiebedrijf. Zij produceren uitstekende klassieke wijnen.

In het hart van het wijngebied Valpolicella Classico bevindt zich het wijnhuis en de wijngaarden.  Karakteristieke muren ondersteunen de percelen die eindigen aan de voet van heuvels. Deze zijn gebouwd van zogenaamde droge muren (marogne genoemd).

Het bedrijf is  nauw verbonden met eeuwenoude wijnbouwtradities. Echter, ook vernieuwing staat hoog op de lijst voor de productie. Mario, Luciano en Angelo zijn voortdurend aan het veranderen. Deze veranderingen worden ook in de wijngaarden doorgevoerd. De kwaliteit van alle producten wordt hierdoor verbeterd.

Valpolicella

Voor Valpolicella DOC wijn worden verschillende rode druivensoorten gebruikt. De belangrijkste zijn: de Corvina Veronese (45–95 %) en de Rondinella (5–30 %). Het gebruik van het ras Molinara is niet meer vereist, maar is nog wel toegestaan. Lokale druivensoorten, zoals de NegraraForselina en Oseleta, mogen daarnaast ook gebruikt worden (gezamenlijk maximaal 25%, afzonderlijk maximaal 10%). De Corvina mag voor maximaal 50% worden vervangen door Corvinone druiven.

Naast de (gewone) Valpolicella, de Classico en de Valpantena produceert het wijnbedrijf nog twee speciale wijnen: de Superiore en de Ripasso.

Een Superiore rijpt voor minimaal 12 maanden in vaten en bevat een alcoholpercentage van meer dan 12%. Voor een Ripasso wordt, vóór de rijping in vaten, de wijn door de eerder geperste druivenpulp van Recioto of Amarone wijnen gehaald.  De wijn krijgt door deze methode meer body en smaak.

Andere DOC wijnen

Er worden nog twee andere DOC wijnen gemaakt in de valpolicella: de Recioto en de Amarone. Dit zijn zogenaamde strowijnen. De druiven worden in de winter gedroogd op rekken of in kratten. Pas in januari of februari perst men de wijn. Deze sterkere wijn rijpt minimaal twee jaar in vaten.

Azienda Agricola Fratelli Bonazzihttps://www.bonazziwine.it/

Enig resultaat

Enig resultaat