Geplaatst op

Riesling Speciale

Riesling Speciale

De Riesling Speciale bestaat uit een riesling van Westend estate Riesling 2009, deze Cool Climate Deze Riesling is strogeel van kleur met levendige groene tinten. De aromatische neus met de intensiteit van limoenen, citroenen en hints van de onderliggende kruiden. Een prachtig Riesling, heerlijk bij oesters en witvis.

 
En Gracebrook Riesling 2005, deze riesling heeft een bleke gele stro kleur met lichte groene tinten. Riesling vruchten, citroen met een vleugje limoen. Goede zuur en fruit overdracht, subtiel, complex, en met goede aanhoudende lengte.
 
De Riesling is een kieskeurige druif die we vooral terugzien in de wat koelere klimaten. De samenstelling van de bodem en het klimaat weerspiegelt in de wijn en zijn dus van groot belang. Riesling wordt vrijwel niet gemengd met andere druivenrassen. De smaken van deze druif kunnen variëren van zoet tot strak droog. De beste Rieslings ontwikkelen het mooist als ze een aantal jaren rijpen. Deze wijnen zijn veelal te herkennen aan de petroleum-achtige geur. 

 

Riesling smaak

Het drinken van een riesling begint met een ontmoeting van de intense aroma’s die uit het glas opstijgen. Deze aromatische wijn biedt primaire fruitaroma’s van vruchten als nectarine, abrikoos, appel en peer. Naast fruit kom je ook vaak geuren van honingraat, jasmijn of limoenschil tegen. deze druif heeft een hoge zuurgraad.

 

Riesling Speciale:

Wat een aangename verrassing beide onder schroefdop, en nog steeds in top conditie. Let op! we hebben beperkte voorraad.