Geplaatst op

Bodegas Arraez

Bodegas arraez

Bodegas Arraez, zijn herkenbare ‘drukke’ etiketten worden ontworpen door kunstenaar Eduardo Bermejo. Zij geven een duidelijk beeld van de stijl van Arraez modern en tegendraads.

Bodega Arraez staan bekend als de meest oneerbiedige en schaamteloze wijnmakers. Traditionele wijnwetten brekend creëert het jonge en creatieve team een eigen stijl door lekker tegen de stroom in te zwemmen.

Zij zijn oneerbiedig, gedurfd en een beetje schurk. Zij leven graag en omdat anders zijn niet in strijd is met dingen goed doen. 

Inheemse

Toni Arráez Calabuig is een belangrijke speler. Zijn obsessie om de wereld alles te laten zien wat de inheemse mediterrane druiven kunnen bieden. Als ze maar met respect en bewondering worden behandeld. Ook altijd kijkend naar het verleden. Maar tegelijkertijd met de moed om grenzeloos te innoveren in alles. Dit heeft Arraez in staat gesteld om verbinding te maken met de mensen.

Arraez werken graag met inheemse rassen zoals Monastrell, Bobal,Tempranillo, Garnacha Tintorera, Verdil en Moscatel. Die weer perfect aansluiten bij de buitenlandse rassen Cabernet Sauvignon en Syrah.

Valencia 

Arraez is gelegen in de Font de la Figuera, provincie Valencia. Het werd gebouwd op drie oude kelders van particuliere wijnboeren. Gelegen in een bevoorrechte omgeving, het natuurgebied van Terres Dels Alforins. In de loop van de tijd hervormd en aangepast aan nieuwe productie- en verpakkingstechnieken.

Momenteel beschikken zij over moderne productiemagazijnen, een bottellijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Daarnaast  een hoogwaardige wijnrijpingsruimte. Op deze manier behouden zij op die manier de wijntraditie door deze te combineren met de nieuwste oenologische technieken.