Geplaatst op

Ridgeback Wines

Ridgeback wines

Het wijnhuis Ridgeback Wines is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback‘ hondenras. De Ridgeback stamt af van de jachthonden van de inheemse nomadische stammen. Verder is de ridge is ‘het’ kenmerk van dit ras. 

Ridgeback maakte hun eerste witte wijn in 2000. De Shiraz werdt in 2001 met 5 Sterren John Platter bekroont.  Eerder was Catherine Marshall de wijnmaakster. In 2007 werd Toit Wessels de nieuwe wijnmaker.
 
Sinds 2001 heeft Ridgeback Wines talloze onderscheidingen en medailles ontvangen. Zowel in binnen- als buitenland. Immers alleen de beste wijnen mogen de wijnkelders verlaten. 
 
De wijngaarden in Paarl behoren tot de beste in de West Kaap. Bovendien wordt alles in het werk gesteld om de kwaliteit van de druiven te verbeteren. De Noord-Zuid gelegen wijngaarden zijn verticaal gelegen. De wijnstokken groeien er in een Clovely en Oakleaf bodem. Alle druiven worden met geplukt met de hand. Ook de pluk gebeurd laat om maximale rijpheid te krijgen.
 

De locatie, bodem en hellingen van de boerderij zijn zeer geschikt voor rode druiven. Waarvan de Shiraz de steunpilaar is, gevolgd door Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet FrancMourvèdrePetit Verdot en Grenache. 

Daarnaast worden er prachtige witte wijnen gemaakt van de Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en de Viognier 2018 werd in 2020  bekroond met 5 sterren John Platter. Maar werd deze wijn ook uitgeroepen als de beste Viognier van Zuid-Afrika.

Bovendien de enige viognier die de hoogst haalbare vijf sterren scoorde in Platter’s South African Wine Guide 2020

ridgeback