Geplaatst op

Casalforte Corvina

Casalforte Corvina

Casalforte Corvina weer op voorraad.

Een volle wijn met een diepe robijn rode kleur. Toont een geur van zwarte kersen en rijpe bramen met hints van vanille en zoete specerijen. Corvina is een blauwe druivensoort, die voorkomt in het noordoosten van Italië en wel in de provincie Veneto. De Corvina  vindt zijn oorsprong in Kroatië en is daar bekend onder de naam Hrvatica.

Omdat de Corvina op zijn best zijn hij wordt gebruikt voor recioto-wijnen. Dit proces Recioto is waarbij de druiven nadat ze zijn geplukt voor een aantal dagen op rieten matten worden gelegd, en er zodoende geconcentreerder sap wordt verkregen, doordat overtollig sap verdampt.

De Casalforte Corvina druif is er een die echt thuishoort in Italië. Deze druiven groeien in dezelfde streek als waar de Valpolicella en Badolino wijnen vandaan komen. Deze streek is prachtig, zover als je kunt kijken zijn er wijnvelden met allerlei soorten druiven. Waaronder de Corvina druif die van oorsprong Corvina Veronese heet. Het is een druif waar de Italianen met recht trots op zijn. Vanuit dit druivenras worden namelijk werkelijk fantastische kwaliteitswijnen gemaakt. De druiven zelf hebben een grote reputatie maar zijn toch erg klein van stuk. Ze hebben een dikke schil waardoor ze goed bestand zijn tegen rot en schimmel. Ook koude nachten zijn geen probleem voor de Corvina. Dit druivenras kan niet volledig groeien in een koud klimaat en heeft ook zeker zon nodig, genoeg zon is hierbij namelijk een groot onderdeel van het perfect laten rijpen van de druiven.

De smaak van Corvina druiven

Bij het oogsten worden de druiven gedroogd voordat ze geperst en verwerkt worden. De druiven hebben een fruitige smaak en een hoge zuurgraad. Bij wijnen zoals de Valpolicella en Badolino kunt u dit erg goed proeven. In de smaak van de wijn kunt u milde smaken proeven zoals aardbei en kers. Door deze smaken zijn er slechts een aantal producten en gerechten die deze wijn echt goed tot zijn recht laten komen. Deze wijnen zijn uitstekend te combineren met:

  • Pastagerechten
  • Stevige vleesmaaltijden
  • Harde kaassoorten
 
Corvina
Steak tartaar