Geplaatst op

Rechsteiner Malanotte

Rechsteiner Malanotte

Wat een heerlijke ontdekking!

Topkeuze 9- in De Grote Hamersma

Rechsteiner Malanotte de enige DOCG van de Piave. Is een intense wijn gemaakt van Raboso-druiven. Een autochtone wijnstok die al in de Romeinse tijd bekend was. Dankzij de vooruitgang en de technologie die tegenwoordig ingrijpen in de verwerking van wijn, is het mogelijk geweest om het wilde karakter ervan enigszins te temperen. En zo een nieuw tijdperk van herontdekking kon betreden.

Daarnaast heeft de Rechsteiner Malanotte 36 maanden op houten vaten gelegen. Bovendien heeft het een van geur intense aroma’s. Die doen denken aan viooltjes, aalbessen en kersen. De smaak van kruidige tonen van zoethout en cacao. In de mond mooie droog en vol goede tannine.

Bekroond

Malanotte 2013 DOCG werd opgenomen in de Gambero Rosso-gids. En  beoordeeld met 2 glazen.

Bovendien een 9- in De Grote Hamersma!

Azienda Agricola Rechsteiner

De Stepski, Midden-Europese edelen hadden, zelfs voordat ze hun lot met dat van de familie Rechsteiner hadden overgestoken. De aantrekkingskracht van de Serenissima en zijn land ontdekt. Felix Moritz Stepski-Doliwa, Oostenrijks-Hongaars garnizoenshoofd, had besloten om een rustplaats te maken voor zijn soldaten en officieren in Venetië. Al met al zijn er nog steeds sporen hiervan te vinden in het Sandwirth bord. Dat host of the sand is, de toegangsdeur van Hotel Gabrielli in Venetië siert.

Heerlijk bij

Steaks en wild of gerijpte kazen.

 

Rechsteiner Malanotte